Η Ξάνθη έχει το προνόμιο να περιβάλλεται από περιπατητικές διαδρομές, κάθε είδους δυσκολίας και διάρκειας.Τα μονοπάτια είναι πανέμορφα και ανοιχτά και προσβάσιμα σε μικρούς και μεγάλους.
Ο περίπατος στη φύση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, όταν συνοδεύεται από τη γνώση για την ιστορία των διαδρομών. Μύθοι θρύλοι της παράδοσης, καθημερινές ιστορίες, ποιητικές αποδόσεις, αναδεικνύουν την πεζοπορική προσπάθεια. Μαθητικές και φυσιολατρικές ομάδες έχουν βαφτίσει διαδρομές, με βάση χαρακτηριστικά, ιστορίες και περιστατικά.
Έτσι όλοι άρχισαν να μαθαίνουν για τον «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ» που χρησιμοποιούσαν οι καλόγεροι των μοναστηριών, για τα «διόδια-φόροι» της εποχής που πλήρωναν οι φορτωμένοι μουλαράδες, για το ξωκλήσι του θυρωρού.. Συνεχίζοντας αναφέρθηκαν στην αγάπη του Ξάνθου για την όμορφη Ξανθούλα στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΩΗΣ, εντυπωσιάστηκαν από τα βυζαντινά τείχη της ΞΑΝΘΕΙΑΣ, προσκύνησαν το πέτρινο εικονοστάσι του Αι Γρηγόρη στο φρύδι του γκρεμού στη Καλαμού, αναπόλησαν τη δροσιά της κρήνης στην ανάπαυλα των Αγωγιάτηδων στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΕΡΑΙΩΝ.
Αξίζει σήμερα να μετρήσετε τους πυροσβεστικούς κρουνούς στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΡΟΥΝΩΝ, να μαζέψτε μανιτάρια στα ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΘΗΛΙΑΣ, να νιώστε τους στρατιώτες να προστατεύουν το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟΥ.
Νιώστε την αδρεναλίνη από την απόλυτη θέα στην πόλη στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΒΓΟΥ, βιώστε την εμπειρία της νυχτερινής αστροπαρατήρησης στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΝΕΡΙΑ, ψάξτε το δύσβατο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΧΛΑ ΝΤΕΡΕ, περπατήστε στην κορυφογραμμή στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, αγναντέψτε την κορυφή από το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΣΑΛ, ξαποστάστε στο εκκλησάκι στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ξενυχτήστε με την ομορφιά στη βραδινή πεζοπορία στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, κατεβείτε στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ.

Γνωρίστε καλύτερα την πόλη, την ιστορία και τους ανθρώπους.
Αγαπήστε τη φύση, νιώθοντας κοντά της, μαθαίνοντας να την προστατεύετε.
Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό :
Περπατήστε στα μονοπάτια της Ξάνθης !!

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Ξάνθη

GPS:

41.14651959453327, 24.88983759685061

Γράψτε μια Αξιολόγηση

Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία