Όπως όταν ήμασταν παιδιά. Ο πιο γλυκός συνδυασμός. Γεύσεις και αναμνήσεις. Μια ζωή ολόκληρη. Μια εικόνα. Μια ιστορία. Πάλι κάπου βαλμένα εκεί. Εκεί όπου εκτυλίσσονται τα όνειρα. Στην παλιά Ξάνθη. Συμμετρικό το κτίριο. Κουκλίστικο ξεχειλίζει από ομορφιά. Με ύφος λόγιο. Ίσως σε μίμηση των κτηρίων της κεντρικής Ευρώπης. Με εξώστες και παραδοσιακή κατασκευή. Στα όρια παλιάς και νέας πόλης.

Η άκρη του νήματος χάνεται…. Κάπου εκεί ήταν και ο κυρ-Αντώνης Σκουλούδης. Γλυκό το ψωμί και οι κουβέντες του.  Νοστιμιά που μοσχομύριζε. Ψωμιά, κουλούρια και τσουρέκια. Όλη η γειτονιά περνούσε από εδώ. Όχι μόνο για ψωμί. Τόπος καθημερινής συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Πήγαινες για να πάρεις τις καλημέρες σου , να μάθεις τα νέα. Ίσως για κάποια συνταγή από την κυρία Βούλα. Να μάθεις μυστικά και απόκρυφα για τσουρέκια. Σημείο αναφοράς και “εντευκτήριο” της γειτονιάς. Σήμερα οι μέρες άλλαξαν.

  • Πόση γοητεία χωρά εδώ ;

θα ρωτήσεις…όμως απάντηση δεν θα πάρεις. Εδώ έρχεσαι για άλλους λόγους…Ας πούμε για να ξαναγίνεις παιδί. Η  εμπειρία του καφέ ανάγεται σε ιεροτελεστία. Το απόγευμα χάνεται ο ήλιος πίσω από τα σπίτια. Όσο προσπαθείς να ξεκλέψεις κάτι, δεν λέει να σου κάνει το χατίρι.  Δεν πειράζει γιατί αύριο πάλι θα είσαι εδώ…..

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

ψωμι σοκολατα ξανθη

GPS:

41.1423569, 24.886938999999984

Γράψτε μια Αξιολόγηση

Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία