Τον Δεκέμβρη  γιορτάζει ο Αγ. Νικόλαος. Ο θαλασσινός προστάτης των ναυτικών των Ελλήνων. Ένα από τα ομορφότερα σημεία για να συνδυάσετε το προσκύνημα και την εκδρομή σας για την γιορτή του, είναι η νησίδα του Αι Νικόλα στο Πορτο Λάγος. Ο τόπος αποτελεί την ωραιότερη  Ξανθιώτικη καρτ ποστάλ, καθώς το εκκλησάκι βρίσκεται μέσα στην λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας. Μια ξύλινη καλαίσθητη γέφυρα ενώνει τον πολιτισμό και την καθημερινότητα με το θείο και το απόκοσμο περιβάλλον του μοναστηριού.

Η περιοχή είναι μετόχι της ΙΜ Βατοπεδίου Αγ. Όρους και οι Κύπριοι μοναχοί υποδέχονται τους επισκέπτες όλο τον χρόνο. Εκεί θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στις εγκαταστάσεις και κυρίως να συνεχίσετε την μοναδική εμπειρία ξενάγησης στον λιμναίο οικισμό, ακολουθώντας την συνέχεια προς την Παναγία Παντάνασσα που προσεγγίζεται και πάλι με ξύλινη γέφυρα σύνδεσης. Την περίοδο του εορτασμού και τα Σ/Κ υπάρχει κοσμοπλημμύρα, μαζί με αρκετά τουριστικά λεωφορεία που την έχουν καθιερώσει ως απαραίτητη στάση στο ταξιδιωτικό πρόγραμμά τους. Η εμπειρία αξίζει όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα τα ηλιόλουστα χειμερινά απογεύματα, όπου και θα φωτογραφίσετε ερωδιούς, πελεκάνους και κύκνους που βρίσκονται στα ζεστά νερά της λίμνης.

Η βιοποικιλότητα και τα μοναδικά τοπία φέρνουν τουρίστες από παντού. Στην βόρεια πλευρά της λίμνης καθρεφτίζεται η οροσειρά της Ροδόπης, με το βυζαντινό Παπίκιο να κυριαρχεί στο σκηνικό. Στα νότια συνεχίζεται το Θρακικό πέλαγος που φιλοξενεί τον όγκο της Σαμοθράκης. Πριν και μετά την νησίδα του Αι Νικόλα θα δείτε νερόλακκους και τοπία που έχουν κατακλύσει οι αποικίες των ροζ φλαμίνγκο, που μετρούν χρόνια στην περιοχή. Αν είστε τυχεροί και σας πιάσει το δειλινό, θα απολαύσετε μαγικά ηλιοβασιλέματα στον ορίζοντα και φανταστικά κόκκινα χρώματα και αποχρώσεις στα σύννεφα και τον ουρανό…..

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

αγιος νικολαος πορτο λαγος

GPS:

41.007625324119836, 25.144159311297585

Γράψτε μια Αξιολόγηση

Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία