Αυτή τη φορά ξεκινήστε με διάθεση «εναλλακτική». Έτοιμοι για βουνίσιες αποδράσεις και τοπία. Λίγη δόση αδρεναλίνης, μπόλικο περπάτημα στην φύση, ανάλογο ντύσιμο και…φύγαμε ! Ανηφορίστε προς τα ορεινά της Ξάνθης και περάστε την Σταυρούπολη. Στρίψτε μετά τον Δαφνώνα προς και Λειβαδίτη . Από δω και πάνω αρχίζουν τα καλά. Η θερμοκρασία κατεβαίνει και η ανηφόρα ξεκινά πιο δυνατή. Θέλετε 1ο χλμ για να φτάσετε στον Λειβαδίτη.

Είναι το ψηλότερο χωριό της Θράκης και της Ροδόπης (περίπου 1200μ υψόμετρο). Αποτελεί και βάση εξόρμησης και ανεφοδιασμού. Στην πλατεία είναι μαζεμένα όλα :  Η ταβέρνα του «Καππαδόκα», το καταφύγιο του ΕΟΣ Ξάνθης, ο μικρός ξενώνας που άλλαξε τον ρόλο του παλιού δημοτικού σχολείου. Ο ασφαλτόδρομος αφήνει στην ησυχία του το χωριό και χώνεται βαθύτερα στο δάσος. Σε 4 χλμ από έλατα και οξιές θα φτάσετε στην δ/ση προς τον καταρράκτη Λειβαδίτη – Τραχωνίου.  Είναι ένα από του μεγαλύτερους στα Βαλκάνια (45μ ύψος) και χρειάζεται 30΄ περπάτημα για να τον δείτε (ξεκινώντας από το κιόσκι αναψυχής). Για την επιστροφή υπολογίστε διπλάσια ώρα ανάβασης. Μπορείτε να τον προσεγγίσετε όλες τις εποχές του χρόνου. Εντυπωσιακότερα είναι στα τέλη άνοιξης – αρχές καλοκαιριού που υπάρχει πολύ νερό.

  Συνεχίζοντας μετρήστε άλλα 5 χλμ (10 συνολικά από τον Λειβαδίτη) για να φτάσετε σ το «Δασικό χωριό Ερύμανθου». Ξύλινα σπιτάκια με τζάκι, BBQ και κεντρική θέρμανση περιμένουν τους επισκέπτες. Στο κεντρικό σημείο του οικισμού λειτουργεί καφέ – ταβέρνα. Από το δασικό χωριό μπορείτε να ξεκινήστε για πεζοπορία στα αλπικά λιβάδια και τις κορυφές του Ερύμανθου και Αναλογίδη (βλ. μνημείο). Ακόμη πιο υπέροχο είναι το δασικό σκηνικό στο παρθένο δάσος της Χαιντού, όπου κυριαρχούν οι πανύψηλες οξιές και σημύδες.  Το Γυφτόκαστρο είναι η ψηλότερη κορφή (1850μ) της Ελληνικής Ροδόπης και στα περιμένει να το κατακτήσετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε ποδήλατο ΜΤΒ, τρέξιμο και ξενάγηση με 4 Χ 4 σε δασικές διαδρομές. Επιλέξτε προορισμούς όπως ο Θεοτόκος, Τσάι Μαχαλάς και Ρεύμα, Καλλιθέα, τον οικισμό με καλύβες των Σαρακατσάνων κα. Τοξοβολία, αναρρίχηση και άλλα εναλλακτικά σπορ γίνονται συνήθως τα Σ/Κ σε συνεννόηση με τις εταιρίες περιπέτειας (βλ. River land). Όποιο δρόμο και να πάρετε θα ανακαλύψετε ξέφωτα, σαλαμάνδρες και πέτρινα γεφύρια. Παχιά στρώματα με φύλλα και φυσικά θα νιώσετε το αρχέγονο κάλεσμα της μητέρας γης.

Μην το σκέφτεστε….δείτε την αυτή τη φορά «Εναλλακτικά»  !

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

δασικο χωριο Ερύμανθου

GPS:

41.332505965223, 24.712616913348

Γράψτε μια Αξιολόγηση

Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Τέλειος προορισμός! 9 Φεβρουαρίου 2017 22:43
Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό

?