Θα ξεκινήστε από την Μάνδρα (εναλλακτικά από Πόρτο Λάγος) και θα βγείτε στην περιφερειακή οδό Ν. Κεσσάνης – Αβδήρων. Στον οδικό κόμβο της Μάνδρας θα κατηφορίσετε παραλιακά για την ομώνυμη παραλία. Μπροστά από το camping “Natura” αρχίζει ουσιαστικά η διαδρομή “δίπλα στο κύμα” που καταλήγει στο Μυρωδάτο.

Στην παραλία Μάνδρας θα κινηθείτε δίπλα στις παραθεριστικές κατοικίες και την αμμώδη ακτή. Η θέα φτάνει στο αντικρινό Φανάρι και το νησί της Σαμοθράκης. “Καβαντζάροντας” το ακρωτήρι -και πάντα δίπλα στην θάλασσα – θα μπείτε στην περιοχή Πόρτο Μόλο (ονομάζεται και Λεύκιππου). Εδώ αυξάνονται τα εξοχικά σπίτια και αρχίζουν τα καλοκαιρινά beach bar της νεολαίας. Το τοπίο γλυκαίνει και ομορφαίνει περισσότερο, με αποκορύφωμα την πλαζ του Αι Γιάννη. Οπωσδήποτε θα πάτε στο μικρό ξωκκλήσι που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου και αποτελεί μαγευτική εικόνα και καρτ-ποστάλ της περιοχής.

Μετά τον Αι Γιάννη βρίσκεται σ

τα όρια του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων. Πολλά υπολείμματα και μνημεία θα δείτε από την αρχαία πόλη του Δημόκριτου, το Πολύστυλο και την Επισκοπή. Στον οδικό κόμβο της Σκάλας Αβδήρων θα ανάψτε κερί στον πανέμορφο Αγ. Παντελεήμονα που είναι πόλος έλξης και ωραίο σημείο στάσης και ξεκούρασης.

Στην Σκάλα και το λιμανάκι Αβδήρων θα δείτε το παλιό “ανενεργό” τουριστικό περίπτερο και την γραφική καντίνα του Λευτέρη που λειτουργεί εδώ όλο το χρόνο. Συνεχίζοντας παραλιακά και μετά το Λιμεναρχείο, θα ευθυγραμμιστείτε με την οδική ισιάδα που πηγαίνει προς Μυρωδάτο. Προς στιγμή ο δρόμος διαφοροποιείται και αντί για “παρα θιν αλός”, περνά στα ενδότερα και δίπλα από τα σπίτια. Στην κατάληξη του βρίσκει την μεγάλη παραλία Μυρωδάτου, όπου υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις υποδομής λουομένων, μαγαζιά και ταβερνάκια. Συνολικά για την διαδρομή από παραλία Μάνδρας μέχρι αυτή του Μυρωδάτου χρειάζονται 8 χλμ.

Μην ξεχάστε στον γυρισμό προς τα ενδότερα να δείτε στον δρόμο σας το “Ράντζο Κυριακού”, το επισκέψιμο οινοποιείο Βουρβουκέλη και το πολιτιστικό κέντρο της Γενισέας Γ. Χιαλής

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

ΣΚΑΛΑ ΑΒΔΗΡΩΝ

GPS:

40.93243962999285, 24.971700255139126

Γράψτε μια Αξιολόγηση

Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία