Τον πρωινό καφέ τον ήπιαμε δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, με το τρένο να κάνει στάση στην κοιλάδα του Νέστου. Μετά πήραμε το δρόμο προς τα βουνά. Ταξιδεύαμε δίπλα στο Αρκουδόρεμα. Βασικός παραπόταμος του Νέστου κι από τα καθαρότερα νερά της Ελλάδας. Ανηφορίσαμε τις στροφές και φτάσαμε στην Πρασινάδα. Το χωριό των ξυλοκόπων. Όνομα και πράμα μέσα στις κορφές της Ροδόπης. Από πάνω του η βραχώδης τριγωνική κορυφή, που βρισκόταν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης Σωτήρα. Ιερός Βυζαντινός βράχος Πρασινάδας. Ο μοναχός μας άνοιξε την εκκλησία και προσκυνήσαμε. Από το μπαλκόνι η θέα έκοβε την ανάσα. Παντού μια θάλασσα από πράσινο.

-Καθίστε, θα φτιάξω μακαρόνια να φάμε….

Εδώ ο χρόνος περνά διαφορετικά. Στην αρχή δύσκολα, αλλά μετά ήσυχα και γαλήνια.

-Ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, …είπε ο γέροντας

Το μοναστήρι και τα γύρω μονοπάτια τα γνωρίζουν καλά αυτοί που τρέχουν και αθλούνται για τους μαραθώνιους στα βουνά της περιοχής. Τα ετήσια rout του Παρανεστίου είναι διάσημα στο Πανελλήνιο.

-Να πάτε στον γυρισμό στα Διπόταμα, να δείτε το πέτρινο ξωκλήσι του Αγ. Πνεύματος. Και στον γυρισμό να σταματήστε στον καταρράκτη της Αγ. Βαρβάρας. Αν σας βαστάει κάντε και μια βουτιά στα νερά.

Ένας κόσμος άλλος, δίπλα στον δικό μας.  Ποιος είναι ο αληθινός θα το βρείτε εσείς……

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

παρανεστι δραμα

GPS:

41.266225568737234, 24.50257285609746

Γράψτε μια Αξιολόγηση

Τιμές
Τοποθεσία
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία